nedelja, 24. januar 2021

Tutis Viva Life - Yolk Yellow (prodano)


Preden se ponovno lotim pregleda najinih najboljših nakupov sem se odločila, da se bolj konkretno lotim "recenzije" našega vozička, ki nas je osrečeval eno leto in po dolgem premisleku je čas, da najde novega lastnika. Ker se mi zdi, da so taka mnenja res uporabna pri nakupu in googlanju mnenj o vozičkih, ga bom poskusila čim bolj široko predstaviti preden gre v naslednje roke.

Z Nejcem sva imela nekaj osnovnih zahtev za najin voziček. Najprej - želela sva si, da je primeren za vse terene. In to je bila tudi bistvena lastnost, ki sva jo iskala pri vozičkih. Posledično sva seveda iskala čim večja kolesa. Druge zahteve pa so bile sledeče: čim višji voziček (za najinih 177.5 in 193 cm), živa barva oz. vzorec in 2 v 1 (košara + športni del). Vedela sva, da ne želiva vozička 3 v 1, ker sva želela kupiti najvarnejšo lupinico na trgu, te v paketu z vozički pa običajno nimajo najboljših varnostnih ocen.

Po pregledu ponudbe sva imela nekaj favoritov, poleg najinega še 2 v Baby centru, eden od teh je bil Espiro Next, drugega pa se žal ne spomnim več. Zmagala je barva. Tale rumena je bila res fantastična odločitev. Zdi se mi, da je Vitan vedno izstopal in na srečo se je izkazalo, da ni tako zelo nehvaležna, kot sva sprva mislila. Sploh košara jo je odnesla odlično - v športnem delu pa je Vitan tudi kdaj jedel in potreboval je malo več nege. 

Voziček s košaro

Tutis Viva Life je res voziček, primeren za VSE terene. Tale naš rumenjaček je bil na asfaltu, po makadamu, gozdnih poteh, skalnatih pobočjih (ki so bila označena kot neprimerna za voziček), snegu, pesku... Brez heca - zmore vse. In ne samo na videz. Roko v ogenj dam, da ga (razen visokogorja) ni terena, ki ga ne bi zmogel. Če ste oseba, ki večino časa z otrokom želi preživeti v naravi, je ta voziček narejen za vas. Sprednja kolesa se obračajo v vse smeri in z lahkoto jih tudi zaklenete, če tega ne želite. Kolesa niso napihljiva, imajo gel. Ima super amortizerje in Vitan ni na nobenem od teh terenov nikoli nakazal, da bi mu bilo neprijetno - še več: čim bolj razgiban teren je bil, lepše je spal. Čeprav zgleda res ogromen (in tudi je, večji je od večine vozičkov), pa sem ga tudi sama lahko enostavno prijela na obeh koncih in prenesla čez stopnice ali preozke prehode. Je izredno vodljiv in lahek za upravljanje. 

Voziček s športnim delom

Sestavljanje je enostavno, ko ga enkrat osvojiš. Streha košare se enostavno premika s pritiskom na rdeč gumb (z eno roko), streha športnega dela pa malo težje (in to je tudi za naju največji minus) in sicer z dvema rokama, ker takega rdečega gumba nima. Voziček je bil sestavljen in razstavljen mnogokrat, vsaj 100x. Športni del vozička se lahko popolnoma poleže in teoretično bi ga lahko uporabljali čisto od rojstva naprej. Ima 5 točkovno zapiranje pasov. Pod vozičkom je ogromen prostor za shranjevanje, ki se zapre z zadrgo. Zraven vozička je še torba, ki se enostavno pritrdi na držalo. Ta torba je verjetno od vseh stvari tista, od katere se bomo najtežje ločili. Uporabljamo jo za vse premike, vsa "potovanja", vse izlete. Ogromna, čisti se v pralnem stroju, lahko se jo uporablja kot nahrbtnik. Na ogrodje vozička se pritrdi tudi plastično držalo za pijačo. Skupaj z vozičkom se dobi mrežo proti komarjem in dežno prevleko, ki je primerna tako za košaro, kot za športni del. Pogrešala sem originalni senčnik, zato sem dvakrat kupila univerzalnega, ki pa se nikoli ni obnesel. Priporočam, da si ne delate dela s kupovanjem senčnikov, ampak uporabite streho vozička v kombinaciji s tetra plenicami (tako, da otroka ne prekrijete popolnoma, ampak jo nastavite primerno soncu). Da otroku poleti v košari ni vroče ima zadrgo, s katero odprete streho in tam ima košara prezračevalno okno z mrežo. Ima tudi možnost spremembe naklona. Košara ima super prevleko čez voziček, da otrok ostane na toplem. Se lepo napne čez celotno košaro, lahko pa jo tudi fiksirate tako, da je otrok (skoraj) popolnoma zaprt - ima tudi prozorno okence. Za zimske mesece vam bo prav prišla prevleka čez športni del vozička, v kateri otrok ostane na toplem, vendar pa ima eno pomanjkljivost - otrok jo enostavno sname. Vitanu ni bila všeč in jo je stalno odpenjal, zato je nismo uporabljali - uporabljali smo raje zimsko vrečo (originalna zimska vreča za ta voziček ne obstaja, od naše pa se še ne bomo ločili). 

Športni del vozička se popolnoma poleže

Čiščenje je dokaj enostavno, samo vrstni red si moraš zapomniti (🙈). Generalno očiščen je bil dvakrat. Večina delov se pere na 30 stopinj in se ne suši v sušilcu. Odstrani se lahko vse, razen na strehe in dela košare in vse gre v stroj. Spodnji del košare je še lahek za čiščenje zato, ker je iz usnja in se enostavno samo obriše, enako tudi držalo. Tkanine so odporne na vlago, zato se bodo dežne kapljice lepo odbile. Ogrodje je aluminijasto in se lahko obriše, očisti s čistilom, spere s štrajfiksom... 😊 Barva je ostala živa tudi po res celemu letu uporabe, na športnem delu in na košari. 

Košara je obrnjena v nasprotni smeri vožnje, športni del pa lahko obrneš poljubno.

Voziček je po Vitanovem mnenju zelo udoben. V njem je bil rad od začetka in še vedno se je rad vozil vse dokler nismo prejšnji teden kupili marele. Tako v košari, kot v športnem delu, je brez težav zaspal (in na večini sprehodov tudi je). 

Plusi vozička Tutis Viva Life:
- ogromna kolesa: primeren za vse terene
- čudovita barva
- veliko prostora za shranjevanje
- enostavna nega
- enostavna uporaba košare (in veeeelika košara)
- dežna prevleka in komarnik
- odlična torba

Minusi vozička Tutis Viva Life:
- velikost: tudi ob popolnem razstavljanju zasede veliko prostora v avtomobilu
- športni del vozička: za spremembo naklona strehe sta potrebni obe roki
- nima originalnega senčnika
- športni del vozička: prevleka za noge ni dovolj fiksna in se hitro odpne

Pripadajoči deli:
- košara (+prevleka)
- športni del (+prevleka)
- ogrodje
- komarnik
- dežna prevleka
- držalo za pijačo
- previjalna torba
- spodnja torba
- mast za kolesa (še originalno zaprta, ker je nisva nikoli uporabila)

Voziček, kot sem napisala, prodajava. 
Prodajava ga iz dveh enostavnih razlogov: nimava prostora, da bi ga hranila in ker ne veva, kdaj ali če, bo Vitan imel bratca/sestrico (v nobenem primeru pa to ne bo prej kot v dveh letih), se nama zdi brez veze voziček hraniti in potem prodajati po tem, ko že nekaj let počiva v kleti.

Kupljen je bil za 600€, takrat je bil v veljavi nek popust. Cene so različne glede na prodajalca, variirajo od 590 pa do dobrih 700. Kupljen je bil eno leto nazaj. Košaro smo uporabljali 5 mesecev, športni del pa 7. Košara je bila po uporabi hranjena v suhi kleti, po uporabi so bili vsi deli, ki se lahko perejo oprani.
Prodajamo ga za 300€. Ker je vreden tega denarja. 

Za potrebe prodaje:
Vozičku se seveda vidi, da je bil rabljen. Zaradi ogromno izletov in vsakotedenskih premikov na vikend ima na nekaj mestih popraskano ogrodje od stalnega razstavljanja in sestavljanja nazaj. Na rumeni podlagi je tudi nekaj manjših flekov, ki se ne dajo odstraniti, kar je za pričakovati. Malenkost je flekasta tudi previjalna torba in rjava podloga, ki pride v športni del ima en madež (od poletja, najvrjetneje od soli). Nič ni strgano ali res uničeno tako, da ne bi bilo več uporabno. Bil je ljubljen in želimo si, da bi šel v take roke tudi naprej. 

Zraven vozička podarimo še adapterje za lupinico Maxi Cosi. O tem, kako zadovoljni smo z njo, si lahko preberete TUKAJ. 

Za nakup se prosim obrnite na profil na instagramu (@ajdinistruklji). 

Ni komentarjev:

Objavite komentar